80 års present till mamma

Att fylla 80 år är verkligen något som bör firas. En mamma som fyller 80 år har levt ett långt liv som troligen har varit fylld med både toppar och dalar. Självklart ska detta uppmärksammas med någon slags att födelsedagsfirande med en riktigt fin present.

Men att hitta en passande present till mamma när hon fyller 80 år kan kännas svårt. Någon som har levt så länge har troligtvis redan samlat på sig en hel del saker. Därför ger vi dig här 15 tips på bra presenter till mamma 80 år.

Rea hos Cervera.se

15 tips på 80 års present till mamma

Här får du våra bästa tips på present till mamma när hon fyller 80 år. Förhoppningsvis kommer något av våra 15 förslag att passa din mamma bra eller åtminstone ge dig idéer om vad du skulle kunna köpa. I slutet av artikeln hittar du även tips på andra presenter du kan ge mamma 80 år.

Presenteras i samarbete med PriceRunner

1. Morgonrock

Morgonrock

När mamma är 80 år förtjänar hon verkligen en lugn och skön morgon. Att kliva upp ur sängen och få svepa in sig i en riktigt härlig och lyxig morgonrock ger henne definitivt en bra start på dagen.

2. Armbandsur

Armbandsur

Ett snyggt armbandsur är mer än bara en klocka, det är även ett smycke. Med en stilig klocka från Michael Kors på handleden kommer mamma kunna känna sig snygg, samtidigt som hon har koll på tiden.

3. Aktivitetsklocka

Aktivitetsarmband

Idag är många äldre personer mycket aktiva och flera 80 åringar är fyllda med energi. Ett aktivitetsarmband kan vara en bra present till en 80-årig mamma som gillar att ta hand som sin hälsa och hålla koll på sina hälsovärden.

4. Hudvård

Hudvård

Med åren brukar också huden bli mer känslig och kräva lite mer omvårdnad och kärlek. Lite lyxigare hudvård i form av exempelvis en body lotion kan därför vara en riktigt bra present. Rituals har flera alternativ med härliga dofter.

5. Parfym

Parfym

Att lukta gott är något mamma aldrig kommer att bli för gammal för. Så varför inte överraska henne med en ny parfym på hennes 80-års dag. Den här parfymen från Dior luktar riktigt fräscht och passar de flesta.

6. Rumsdoft

Rumsdoft

På tal om att lukta gott så kan det även vara härligt med ett väldoftande hem. Ett doftljus eller annan rumsdoft är en bra 80 års present till mamma. Det får snabbt hemmet att kännas rent och fräsch, utan att hela tiden behöva städas.

7. Yllepläd

Yllepläd

När man blir äldre brukar många också bli lite kallare och ha svårare att hålla uppe värmen. En härlig yllefilt är perfekt för att kunna hålla sig varm i soffan på kvällen, eller som ett extra täcke om det blir kyligt på natten.

8. Kaffekopp

Kaffekopp

Fler prylar kan känner överflödigt får någon som fyller 80 år. Men en riktigt fin kaffekopp kan ändå kännas lyxigt och göra att kaffet smakar lite godare. En klassiska Marimekko mugg är en riktigt fin present.

9. Luftrenare

Luftrenare

Det är såklart inte konstigt om hälsan och immunförsvaret börjat svikta något vid 80 års ålder. En luftrenare kan ta bort virus och andra orenheter i luften och vara ett bra sätt att hålla sig frisk på.

10. Fotmassage

Fotmassage

Tänk att få en härlig fotmassage utan att behöva lämna hemmet. Den här fotmassageapparaten tar hand om mammas fötter samtidigt som hon kan sitta hemma i soffan och ha de lugnt och skönt.

11. Robotdammsugare

Robotdammsugare

Vid 80 års ålder ska mamma inte behöva spendera tiden på att dammsuga hemmet. Det kan en robotdammsugare ta hand om. Hjälp mamma att installera den så kommer den sedan i princip att sköta sig själv, med minimalt underhåll.

12. E-boksläsare

E-boksläsare

Tycker mamma om att läsa böcker? En e-boksläsare kan vara en bra 80-års present. Med en sådan kan hon förstora texten och även få bättre ljusstyrka i fall att synen börjar svika lite. Dessutom tar utbudet av böcker aldrig slut.

13. Tofflor

Tofflor

Fårskinnstofflor med ull är både värmande och riktigt mjuka och sköna att gå i. De går att använda både på sommaren och vintern tack vare ullets goda egenskaper. Dessutom minskar de risken för att halka i hemmet.

14. Massagekudde

Massagekudde

En värmande massagekudde ger bra återhämtning till kroppen och kan ge en riktigt avslappnande känsla. Den är enkel att använda och kan med fördel kan mamma använda den när hon sitter i soffan på kvällen.

15. Ljusstake

Ljusstake

Om en 80 års present ska vara en heminredningsprodukt ska det vara något riktigt fint. En ljusstake från Orrefors är en lyxig detalj som dessutom är användbar och kan skapa riktigt mysig stämning i hemmet.

Presenttips till 80 årig kvinna

Att köpa presenter till vuxna kan generellt kännas svårt, och när det kommer till jämna födelsedagar är det oftast ännu svårare. När du ska köpa en 80 års present till din mamma kan det vara fint att tänka att hon ska få något hon vill ha, inte något hon behöver. Praktiskt presenter passar bra till yngre personer, som kanske behöver fylla på hemmet eller liknande.

Men en kvinna som har levt i 80 år har troligtvis det mesta hon behöver, om det inte är något särskilt hon har uttryckt förstås att hon behöver men inte har köpt till sig själv.

En mamma som har nått ålder 80 år förtjänar verkligen att få något fint och lyxigt i present. Självklart är det din plånbok som ska styra prisklassen på presenten, men 80 års presenten är inte den du bör spara in på. Lyx, flärd och elegans är bra ledord när det kommer till 80 års present.

Ge mamma en upplevelse i 80 års present

Tror du att mamma är för gammal för en upplevelsepresent när hon fyller 80 år? Då är det dags att tänka om. Det finns gott om upplevelser som passar alla olika åldrar. Nu kanske din mamma är en riktig krutkvinna fylld med energi, och då kan du såklart anpassa upplevelsen efter det. Men det finns även gott om lugnare aktiviteter som alla kan ta del av.

Tips på upplevelsepresenter till 80 årig kvinna:

  • Besök på ett SPA
  • Champagneprovning
  • Lyxig brunch på restaurang
  • Teaterföreställning

Du behöver inte heller köpa en färdig upplevelse, utan kan såklart skapa ett eget upplevelsepaket. Att ta med mamma ut på en trevlig restaurang kan exempelvis bli riktigt uppskattat.

Hur firar man en 80-åring?

Hur en 80-åring bör bli firad är mycket individuellt. Det gäller förstås alla födelsedagar oavsett ålder, men just när personen börjar bli lite äldre kan hälsa vara en styrande faktor. Idag är många 80-åringar riktigt pigga och vill gärna ha en hejdundrande fest. Men det finns såklart också även de som inte orkar med en riktigt så stor tillställning.

Då kan det vara bättre att fira mamma med en traditionellt litet kalas eller en middagsbjudning med enbart den närmsta familjen. Känner du dig osäker på vad din 80 åriga mamma orkar med, är det bäst att fråga henne. Hon vet såklart bäst!