Födelsedagspresent mamma – Presenttips till mamma

Fyller mamma år snart? Börjar du känna panik komma krypandes över vad du ska ge mamma i present?

Självklart tycker du att mamma förtjänar det allra bästa, men att komma på vad du ska köpa kan vara riktigt svårt. Ta det lungt – vi har samlat 15 tips på presenter till mamma som kommer att göra din presentshopping lätt som en plätt.

Här kommer du hitta en salig blandning av lyxiga, personliga och fina presenter till din mamma. Oavsett vad hon tycker om eller hur din budget ser ut kommer du med största sannolikhet att hitta något passande.

Om du mot förmodan inte tror att din mamma skulle uppskatta någon av de presenterna vi har tipsat om ger vi dig också en kort guide i slutet om hur du kan tänka när du ska komma på en bra födelsedagspresent till mamma.

Få unika erbjudanden & rabatter inför din mors födelsedag!

* indicates required
/( mm / dd )

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten i något av våra e-postmeddelanden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Intuit Mailchimp

15 tips på födelsedagspresent till mamma

I samarbete med PriceRunner

1. Sovmask

Sömn är viktigt och alla kvinnor vet att skönhetssömn är hemligheten till att fortsätta känna sig ung och fräsch. Med en sovmask kommer din mamma att kunna gå en god natts sömn eller tupplur oavsett var hon befinner sig.

2. Smycken

Har du svårt att komma på vad du ska ge din mamma i present är smycken alltid ett säkert kort. Det finns gott om olika smycken att välja på, och det finns oftast något som de flesta tycker om. Halsband, örhängen eller kanske ett fint armband?

3. Parfym

Fyll på badrumsskåpet med din mammas favoritparfym eller ge henne en helt ny som du tror att hon kommer gilla. Parfym är något de flesta använder och din mamma kommer bli glad över att få lukta gott ännu ett år.

4. Ansiktsmassage

Många kvinnor tycker om att ta hand om sin hud och med en skinroller kan mamma få bort rynkor och kännas sig fräschare utan att behöva gå till en salong. En lyxig present till mamma som förtjänar det allra bästa.

5. Aktivitetsarmband

Med et aktivitetsarmband kan din mamma ha koll på hur mycket hon rör på sig och även bli inspirerad till att få in mer motion i sin vardag. Eller så är hon redan en tränande person, som också skulle älska ett aktivitetsarmband.

6. Necessär

En necessär är ett måste för de allra flesta som någon gång befinner sig på resa. Fyll necessären med produkter du vet att din mamma tycker om så har du en mycket bra present till mamma som hon kommer ha användning av.

7. Kaffemaskin

Tänk vad glad din mamma kommer bli när hon vaknar upp och vet att allt som behövs för att få en god kopp kaffe är ett knapptryck. En helautomatisk espressomaskin eller en kapselmaskin kommer underlätta mycket.

8. Kroppsvård

Har du inte möjlighet att skicka din mamma på spa kan du istället ge henne lyxiga produkter hon kan använda hemma. Vad sägs om en body lotion eller en kroppsolja som både är mjukgörande och doftar gott?

9. Slow cooker

Inte alla mammor uppskattar att få presenter kopplade till matlagning. Men en slow cooker underlättar matlagningen enormt, och om din mamma är intresserad av att laga mat kan det här vara en bra present till mamma.

10. Eltandborste

Med en eltandborste blir det enklare att ta hand om munhälsan och tänderna. Bra munhälsa är viktigt för den allmänna hälsan eftersom problem med tänderna även kan orsaka hjärtproblem, något du inte vill att din mamma ska få.

11. Honung

Honung kanske inte är det första du tänker på när det kommer till present till mamma. Men en riktigt fin honung av bra kvalitet brukar faktiskt vara en riktigt uppskattad present. Honung är ett lyxigt alternativ till socker.

12. Robotdammsugare

Tänk vad glad din mamma kommer att bli när hon förstår att hon aldrig med behöver dra fram dammsugaren för att få ett rent hem. Med en robotdammsugare frigörs mer tid och din mamma får enkelt njuta av rena golv.

13. Cykelväska

Är din mamma en hurtig typ som cyklar överallt kan en cykelväska vara en riktigt bra present. Med en snygg cykelväska får hon med sig alla prylar till jobbet utan problem. Gillar hon inte att cykla finns det förstås även många andra snygga väskor.

Vad kan man köpa till sin mamma?

Vi hoppas att något av de 15 tipsen vi har gett dig här ovan kan vara inspiration till att hitta en bra födelsedagspresent till mamma. Om du forfarande inte känner dig helt säker på vad du ska köpa till mamma kommer här några tips.

  • Fråga mamma om det är något särskilt hon önskar sig. När vi köper presenter till barn frågar vi ofta vad de önskar sig. Det går precis lika bra att göra det när du ska köpa en present till en vuxen.
  • Vad har din mamma för intressen? Fundera på vad din mamma tycker om. Att köpa köksutrustning till någon som avskyr att laga mat är kanske inte det smartaste exempelvis. Men gillar din mamma att träna kan du köpa träningskläder eller någon annan utrustning.
  • Köp en present som har en betydelse. Så länge din present har en eftertanke kan det inte gå fel. Ge bort något som har en betydelse och känns personligt så kommer mamma garanterat att bli glad. Det kan vara så enkelt som en kaffekopp med en fin text på eller en fotoram med en fin bild på er två tillsammans.

Ge mamma en upplevelse

Om du inte hitta något bra du vill köpa brukar de flesta uppskatta en upplevelse. Det behöver inte vara något avancerat utan kan vara ett presentkort på bio, biljetter till en lokal teaterföreställning eller något lite lyxigare som en entré till något härligt SPA. Om din mamma fyller jämnt kanske du vill ge något extra speciellt som hon kommer ihåg, och även då finns det många upplever att välja på. Vad sägs som champagneprovning, smyckestillverkning eller spökvandring på ett gammalt slott?

Sista minuten present till mamma

Det är inte alltid så lätt att komma ihåg födelsedagar och många lever idag ett hektiskt liv där även viktiga saker ibland glöms bort. Att du har glömt bort att mamma snart fyller år betyder inte att du inte bryr dig om din mamma. Men ta det lugnt, du kan köpa en sista minuten present till mamma som kommer att bli precis lika uppskattad och utan att det märks att du höll på att glömma bort.

  • Presentkort. De allra flesta uppskattar ett presentkort på någon butik de tycker om. På så sätt får mamma själv välja vad hon vill ha och du riskerar inte att köpa något hon ändå inte kommer att använda.
  • Tårta. Köp en tårta och åka hem till mamma och fira henne. Idag säljer många butiker färdiga tårtor från eget bageri som du inte behöver förbeställa.
  • Ta med mamma på restaurang. Har du inte hunnit köpa en present kan du istället bjuda ut din mamma på restaurang. Inte nog med att hon får en god måltid, ni får dessutom tid tillsammans.
  • Blommor, choklad och skraplotter. En riktig klassiker när man inte hunnit köpa present åt någon. Men faktum är att det är en sista minuten present som de flesta ändå brukar uppskatta.