Julklapp till mamma – Tips på bra julklappar till mamma

Julklapptips

Tycker du att det känns svårt att hitta den perfekta julklappen till mamma? Det är helt förståeligt, för många är mamma den allra viktigaste personen. Och kanske också den personen som genom åren har köpt de bästa julklapparna till dig. Då är det helt naturligt att du vill hitta en riktigt bra julklapp att ge till din mamma nu.

För att hjälpa dig hitta den bästa julklappen till mamma har vi här satt ihop 12 tips på julklappar som din mamma med största sannolikhet kommer att uppskatta!

Julklappstips mamma

12 tips på julklappar till mamma

1. Hudvård

Hudvård

I samarbete med PriceRunner

Hudvård är något kvinnor i alla åldrar brukar tycka om. En hudkräm eller liknande av ett lite lyxigare märke kommer troligtvis din mamma bli riktigt glad av.

2. Handduk

Handduk

I samarbete med PriceRunner

Finns det något bättre än att kliva ur duschen och svepa in sig i en riktigt härlig och fluffig handduk? Handdukar i bra kvalitet är perfekt julklapp till en mamma som älskar lyx.

3. Ljusstake

I samarbete med PriceRunner

En riktigt fin ljusstake att pryda hemmet med är en fin julklapp till mamma. Du ska såklart alltid utgå efter din egen budget, men kanske är det så att mamma är värd ljusstakar från Orrefors eller annat finare märke?

4. Aktivitetsarmband

Aktivitetsarmband

I samarbete med PriceRunner

Om din mamma tycker om att hålla sig aktiv är ett aktivitetsarmband en bra julklapp. Hon kan då följa sin utveckla och logga alla sina aktiviteter, något som både är kul och kan ge motivation till mer aktivitet och träning.

5. Pussel

Pussel

I samarbete med PriceRunner

Pussel är ett bra tidsfördriv för den som gillar kluriga uppgifter och att hålla på med pyssel. Men det är också en riktigt bra aktivitet för att hålla hjärnan aktiv och för att motverka sjukdomar som exempelvis demens.

6. Presentbox

Presentbox

I samarbete med PriceRunner

Ge mamma en lyxig presentbox i julklapp. Du kan sätta ihop en egen presentkorg med olika saker du vet att mamma tycker om. Eller så köper du en färdig presentbox, som exempelvis den här från Rituals.

7. Badrock

Badrock

I samarbete med PriceRunner

Är din mamma pensionär? Då kanske hon gillar att starta sina dagar i lugn och ro. Att få börja morgonen med en härligt mjuk badrock och en kopp kaffe kommer ge henne en riktigt bra start på dagen.

8. Parfym

Parfym

I samarbete med PriceRunner

En härligt doftande parfym uppskattas av de flesta. Antingen köper du en ny flaska av din mammas favorit eller så ger du henne något nytt att testa. Miss Dior är en klassisk parfym med en riktigt fin flaska som bonus.

9. Slow cooker

I samarbete med PriceRunner

En slow cooker passar både den mamman som gillar att laga mat och den som inte gör det. Med en slow cocker går matlagningen mycket enkelt och det krävs minimal insats för att få till god mat.

10. Smycke

Smycke

I samarbete med PriceRunner

Ett fint smycke till mamma är en julklapp som med säkerhet kommer att gå hem. Se bara till att välja ett smycke som passar din mammas stil. Det här hjärtat från Edblad är ett stilrent halsband som passar de flesta.

11. Pläd

I samarbete med PriceRunner

En mysig pläd är både en fin inredningsdetalj samt riktigt härlig att krypa in under när det är lite kyligt där ute. En yllefilt är inte bara fin, utan håller värmen bra samt är enkel att hålla ren.

12. Doftljus

Doftljus

I samarbete med PriceRunner

Under vintern är det mysigt med tända ljus och doftljus ger en ännu härligare känsla. Det här ljuset från WoodWick ger ett sprakande ljud ifrån sig och din mamma får känslan av att sitta framför en brasa.

Julklapp till mamma

Tycker du att det känns svårt att välja en bra julklapp till din mamma trots att du har tittat igenom våra 12 förslag på bra julklappar? Då vill vi ge dig ytterligare några tips på hur du kan tänka för att hitta rätt julklapp.

  • Be mamma om en önskelista. Önskelistor är inte bara för barn, vuxna kan absolut skriva ner vad de önskar sig. Fråga din mamma om det är något speciellt hon önskar sig den här julen. Är det svårt att få ett svar kan du fråga en eventuell partner, om det finns något din mamma har pratat om att hon skulle vilja ha.
  • Fundera på vad din mamma tycker om att göra. Har din mamma några särskilda intressen? Gillar hon att baka, pyssla i trädgården eller vara ute på långa vandringar? Hennes intressen kan vara en bra ledtråd på vad du ska köpa i julklapp.
  • Ge bort något personligt. En personlig present som du och din mamma kan ha en speciell koppling till kommer utan tvekan att göra henne glad. Till exempel kan du ge bort en kaffekopp med en fin text på. Har ni någon fin semesterbild på er tillsammans? Förstora upp den och beställ den som en tavla.

Ge en upplevelse i julklapp

Har din mamma redan tillräckligt med prylar kan en upplevelse vara en bra julklapp. Det finns gott om upplevelsepresenter att köpa, alltifrån något som passar den äventyrliga till lugnare aktivitet så som SPA eller Afternoon Tea med Champagne. Men du kan såklart även komma på en egen upplevelse, så som en resa eller ett restaurangbesök tillsammans.

Handla julklapp till mamma i sista minuten

Har du väntat för länge med att köpa julklapp känner att du har svårt att hinna hitta någonting bra att köpa nu? Oroa dig inte, det finns flera sista minuten-julklappar som mamma kommer att uppskatta.

  • Presentkort. Ge henne ett presentkort på en butik hon brukar handla på. Eller varför inte på en SPA-salong?
  • Choklad och en fin blomma. Det kanske inte är den roligaste julklappen, men bättre än att komma tomhänt till mamma på julafton.
  • Skriv ett eget kort och berätta att du ska ta med mamma på restaurangbesök. Sen kan ni tillsammans planera var ni ska gå och när. Men självklart är det du som betalar.