mors dag present efva

40 års present till mamma

Känner du att du vill ge din mamma en riktigt fin present när hon fyller 40 år? Då har du hittat rätt – här kommer vi nämligen ge dig 15 tips på bra saker du kan köpa och ge i present till mamma på hennes stora dag.

Kom ihåg att mamma kommer utan tvekan att bli glad vad hon än får av dig, men vi förstår ändå din känsla av att vilja ge henne en genomtänkt present. Här ger vi dig förslag på presenter i olika prisklasser som mamma helt klart kommer att uppskatta när hon fyller 40 år.

15 tips på 40 års present till mamma

Här nedan ger vi dig tips på 15 olika presenter som passar till din mammas 40 års dag.

Presenteras i samarbete med PriceRunner

1. Ansiktskräm

Ansiktskräm

De flesta kvinnor gillar hudvård, i alla falla mer eller mindre. Med åren är det vanligt att huden kräver mer fukt för att hålla sig frisk och fräsch. En elegant ansiktskräm kan därför vara en fin present att ge till mamma.

2. Smycken

Smycken går alltid hem som present! Det här stilrena och diskreta halsband kommer din mamma att kunna bära till vardags, och ständigt bli påmind om vilken fin present hon fick av dig när hon fyllde 40 års.

3. Solglasögon

Solglasögon

Solglasögon är en accessoar som känns lyxig samtidigt som den är mycket praktiskt. Att skydda ögonen från skadliga UV-strålar är viktigt. De här snygga solglasögonen är polariserade för bästa skydd och effekt.

4. Parfym

En parfym kommer din mamma att uppskatta på födelsedagen. Den här doften från Laura Biagiotti är diskret, men luktar riktigt gott och passar de flesta. Dessutom kommer den i en riktigt fin flaska.

5. Kaffekopp

Kaffekopp

Marimekko är en riktig klassiker och alla mammor bör ha åtminstone en kaffekopp eller temugg med det välkända mönstret. Kombinera gärna med ett fint te eller en påse med lite lyxigare kaffe.

6. Shoppingbag

Shoppingbag

Såklart att din mamma ska shoppa med stil, och det kommer hon definitivt att göra med den här snygga shoppingbagen. Väskan har design från 50-talet och är tillverkad i Sverige, precis sådant som 40 åriga mammor brukar tycka om!

7. Mysfilt

Mysfilt

Visst är mamma värd att få koppla av och ta det lugnt? Med en härlig mysfilt, eller snugrug som det även kallas kan hon mysa i soffan utan att behöva frysa. Det här kommer garanterat att bli uppskattat!

8. SPA-produkter

SPA-produkt

Du kanske inte har möjlighet att ge din mamma ett besök på ett SPA i födelsedagspresent. Men du kan istället ta SPAt hem till henne, genom att ge henne lyxiga SPA-produkter. Som exempelvis den body scruben.

9. Doftljus

Doftljus

Ett doftljus uppskattas av de allra flesta. Det är avkopplande, ser fint ut i hemmet och ger en härlig doft. De här doftljuset från Wookwick ger dessutom ifrån sig ett härligt sprakande ljud för att ge känslan av en brasa.

10. Tofflor

Tofflor

Ytterligare en mysprodukt till mamma. De här sköna tofflorna kommer att värma hennes fötter året runt när hon går runt där hemma. Perfekt att ställa bredvid sängen för att slippa bli kall om fötterna på morgonen.

11. Blomvas

Blomvas

Blommor i hemmet höjer allas humör, men då är det också viktigt att ha någonstans att ha blommorna. En fin blomvas kan därför bli en perfekt present till mamma på 40 års dagen.

12. Trådlös högtalare

Idag finns det många trådlösa högtalare som är små och enkla att använda men som levererar riktigt bra ljud. Med en bluetooth högtalare din mamma kan koppla till mobilen kan hon få lyssna på musik när hon ligger i badkaret, städar, lagar mat eller bara sitter i soffan och njuter.

13. Ryggsäck

Ryggsäck

Med en snygg och praktiskt ryggsäck kan din mamma bära med sig alla viktiga saker på ett ergonomiskt sätt. Oavsett om det är prylar till gymmet, jobbsaker eller när hon ska på en kortare resa.

15. Glasunderlägg

Glasunderlägg

De här fina glasunderläggen från Orrefors kommer mamma älska på direkten! Tänk att få ställa ner kaffekoppen eller glaset på ett sånt här fint under lägg. Definitivt mer än enbart ett underlägg som skyddar bordet.

15. Serveringsskål

Serveringsskål

Swedish Grace från Rörstrand är en riktigt klassisk serie av porslin. I den här fina serveringsskålen mamma servera sallad likaväl som hon kan äta sina chips ur den en mysig fredagskväll.

Hitta en bra present till mamma när hon fyller 40 år

Att hitta den perfekta presenten till din mamma när hon fyller 40 kan vara en utmaning, som kräver insikt och omtanke. Nyckeln är att först fundera över hennes personlighet, intressen och det hon värderar mest i livet. Är hon äventyrslysten, en bokälskare, eller kanske en konstentusiast? Tänk på de stunder hon verkar mest lycklig och försök hitta något som speglar eller kompletterar dessa ögonblick.

Lyssna aktivt på hennes önskemål och kommentarer veckorna innan födelsedagen; ofta nämner hon kanske i förbigående saker hon behöver eller har ett intresse för. Dessa små ledtrådar kan vara guld värda.

Försök att skapa en personlig koppling med presenten. En gåva som förmedlar att du verkligen känner henne och värdesätter era gemensamma minnen eller drömmar kan vara mer betydelsefull än något dyrt eller trendigt.

Att investera tid i att skapa eller finna något unikt som talar till hennes hjärta visar på ett djupare engagemang än att bara köpa den första bästa presenten. Tänk på att många presenter går att göra mer personliga, till exempel genom att skriva på ett kort om varför du valde just den saken att ge i present.

Upplevelse till mamma i 40 års present

Känner du att din mamma är en sådan som redan har allt? Eller vet du med dig att hon värderar upplevelser högre än prylar? Då kanske det är just en upplevelse du ska ge till din mamma. Upplevelsepresenter behöver inte vara dyra. Det finns färdigpaketerade i flera prisklasser, men med lite kreativitet kan du även hitta på egna.

Förslag på upplevelse i 40 års present till en kvinna:

  • Biobiljetter
  • Restaurangbesök
  • En picknick ni har tillsammans som du planerar
  • Besök på ett museum med en fikastund efteråt
  • Guidad vandring i er närmsta stad

Black Week hos upplevelse.com – 30% på allt!

Gå till upplevelser.com

Fira mamma när hon fyller 40 år

Att fira din mamma på bästa sätt när hon fyller 40 är en chans att göra dagen minnesvärd och visa hur mycket hon betyder för dig. Börja med att tänka på vad som får henne att känna sig speciell och uppskattad. En personlig touch gör alltid firandet mer betydelsefullt.

En överraskningsfest med familj och nära vänner kan vara ett roligt sätt att visa henne uppskattning, speciellt om du tar hänsyn till hennes smak och preferenser när det gäller mat, musik och dekorationer. Att skapa en videohälsning där nära och kära delar sina önskningar och roliga minnen med henne kan också vara en rörande gest.

För en mer intim firande, en dag fylld med kvalitetstid tillsammans kan vara oerhört meningsfull. Planera en dag med aktiviteter som hon älskar, vare sig det är en lugn dag i naturen, en matlagningskurs tillsammans, eller kanske en spa-dag för lite välförtjänt avkoppling.

Oavsett vad du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att visa din uppskattning och kärlek. Att lyssna på henne och anpassa firandet efter hennes personlighet kommer att göra hennes 40-årsdag till en oförglömlig upplevelse.