60 års present till mamma

Har din mamma en 60 års dag som närmar sig? Även om 60 inte är lika stort som 50 för de flesta är det ändå en jämn födelsedag som är värd att uppmärksammas.

Vill du hitta en riktigt bra 60 års present till mamma men har svårt att komma på vad du ska ge bort? Då kan du sluta oroa dig – på denna sida hittar du massvis med inspiration.

Rea hos Cervera.se

15 tips på 60 års present till mamma

Nedan ger vi dig nämligen 15 tips på födelsedagspresent till mamma 60 år. Du kommer att få tips på presenter i olika prisklasser, men även många olika typer av presenter. Eftersom ingen mamma är den andra lik, och självklart vill du hitta en present som din mamma verkligen kommer att uppskatta och ha användning av. I slutet av denna sida listar vi lite upplevelser du kan ge din mamma – vi ger även tips på hur du kan tänka för att hitta en riktigt bra present om inget av våra förslag faller dig i smaken.

Presenteras i samarbete med PriceRunner

1. Halsband

Ett riktigt fint halsband åt mamma är en uppskattad present. Välj om du vill satsa på ett extravagant halsband som mamma kan bära på speciella tillfällen eller om du vill ge ett mer diskret som hon kan bära till vardags.

*Annons*

2. Surfplatta

Idag använder sig alla generationer av teknik. Varför inte överraska mamma med en sprillans ny surfplatta som hon kan använda för att titta på film, läsa e-böcker eller vad hon nu tycker om att göra. Mamma kommer garanterad bli glad!

3. Platt/locktång

Viljan att se fin och fräsch ut brukar inte förändras för att en kvinna fyller 60 år, utan snarare känns det viktigare och viktigare för många. En professionell platt- eller locktång kommer nog att göra mamma riktigt glad på födelsedagen.

4. Sladdlös dammsugare

Städa hemma är något vi alla behöver göra, men idag finns det många redskap som gör det enkelt. Med en sladdlös dammsugare kan mamma känna att hon får ett rent hem i ett nafs. Dagens sladdlösa dammsugare är effektiva.

*Annons*

5. Parfym

En härligt doftande parfym är ett säkert kort att ge i 60 års present till en kvinna. Alla tycker om att lukta gott och parfymer kan man sällan ha för många av. Fyll på med mammas favorit eller testa någon helt ny.

6. Plånbok

Även om kontanter nästan har försvunnit idag vill de flesta ha en plånbok. Köp en fin plånbok till mamma, gärna med skydd för skimming så att hon kan förvara alla sina betalkort tryggt och säkert. Varför inte lägga i en fin liten grattislapp där i också?

7. SPA-produkter

Du kanske inte har möjlighet att skicka iväg mamma på SPA. Men du kan i alla fall ge henne en SPA-känsla i hemmet. Köp en fin korg eller necessär som du fyller upp med lyxiga SPA-produkter mamma kan njuta av.

*Annons*

8. Resväska

Om några år blir mamma pensionär och kommer då förhoppningsvis ha massor av tid att åka iväg på härliga resor. Förbered henne redan nu genom att ge henne en bra resväska som kommer att hålla i många år och för många resor.

9. Kaffemaskin

Nybryggt kaffe på morgonen är en riktig lyx. Med en helautomatisk kaffemaskin slipper din mamma hålla på att brygga kaffe, eller köpa dyra kapslar. Allt som behövs är en enkel knapptryckning för att få en kopp gjord på nymalda bönor.

10. Skål

Ge din mamma en fin serveringsskål i 60 års present. Varför inte satsa på något lite finare märke så som Rörstrand, Marimekko eller George Jensen som verkligen blir en inredningsdetalj? Man fyller ju trots allt 60 år endast en gång!

*Annons*

11. Morgonrock

En riktig mjuk och skön morgonrock som mamma kan värma sig i under kalla morgnar kommer definitivt att bli en uppskattad present. Satsa på en riktigt härlig modell i skön fleece och kanske med ett par matchande tofflor?

12. Luftrenare

Med en luftrenare kommer din mamma få bättre och renare luft där hemma. Den minskar virus och bakterier som kan spridas i luften och det ger mamma en bra chans att hålla sig frisk. Många luftrenare bort dålig lukt så som stekos.

13. Trådlös högtalare

Såklart att din mamma ska kunna spela sin favoritmusik på hög volym där hemma. En smidig och lättanvänd trådlös högtalare kan flyttas runt mellan olika rum och även tas med när mamma åker till stugan eller på semester.

14. Ljusstake

En fin ljusstake uppskattas nästan alltid. Det är en fin inredningsdetalj samt att tända ljus är ett måste för många för att överleva den kalla mörka vintern och hösten vi har i det här landet. Satsa gärna på en lite exklusivare.

15. Trädgårdsmöbler

Om din mamma bor i hus eller har ett fritidshus med en trädgård kan du ge mamma nya snygga trädgårdsmöbler i 60 års present. Att kunna få sitta ute och njuta av solen i en skön solstol är hon såklart värd!

Vad ska man ge mamma i 60 års present?

För att din present till mamma på hennes 60 års dag ska bli så bra som möjligt är behöver du vara lite nyfiken. Är det något speciellt hon har pratat om att hon skulle vilja ha? Du kan även fråga hennes partner eller vänninor om de har hört henne prata om något som hon önskar sig eller behöver. Fundera på vad din mamma tycker om. Dricker hon inte kaffe – ja då är kanske inte en kaffemaskin det perfekta valet direkt. Är din mamma en riktig friluftsmänniska? Då kanske en ny ryggsäck eller en campingkök kan vara en bra present.

Upplevelse till mamma i 60 års present

Om du inte kan komma på en sak du vill ge din mamma i present är upplevelser ofta ett säkert kort. Det kan vara svårt att köpa presenter till vuxna eftersom många redan har mycket saker och vill de ha något köper de det själv. Men en upplevelse uppskattas nästan alltid.

Förslag på upplevelse i 60 års present till en kvinna:

  • Teaterbiljetter
  • Kaffeprovning
  • Weekendresa
  • Kryssning
  • Presentkort på någon restaurang
  • SPA

Smycke till mamma i 60 års present

Ett annat tips på en present som med största sannolikhet kommer att uppskattas är smycken. I vår lista hittar du halsband som tips, men det finns såklart även många andra smycken. Ringar, örhängen eller armband till exempel. Vill du att presenten ska kännas lite mer personlig kan du köpa ett smycke som du låter gravera in något fint på.

Andra sätt att fira mamma 60 år

Att uppmärksamma mamma på 60 års dagen behöver inte innebära att du ska hitta den perfekta presenten. Firandet handlar minst lika mycket om att faktiskt hylla mamma och visa att du bryr dig om henne. Du kan exempelvis bjuda hem mamma på en god middag eller ta med henne ut på restaurang. Eller så kan hela syskonskaran gå ihop och fixa en riktigt hejdundrande födelsedagsfest till mamma där ni bjuder in alla hon tycker om.

Om du inte kan befinna dig på samma plats som din mamma när hon fyller 60 år kan det vara en fin gest att skicka ett blombud med en fin hälsning och ringa ett telefonsamtal. Bor ni långt ifrån varandra kan du överraska mamma med att boka en resa till henne någon gång i den närmsta framtiden när det passar er båda.