70 års present till mamma

70 år är en beaktansvärd ålder och att hitta en bra 70 års present till mamma kan kännas svårt. Vid den här åldern har de flesta varit pensionärer ett tag och inkomsten kanske inte är densamma som den en gång var.

Därför är det helt förståeligt att du vill hitta en riktigt fin present till din mamma som fyller 70 år. Samtidigt har de flesta redan mycket av vad de vill ha när de har nått den här åldern och det kan därför känna svårt att hitta något som verkligen kommer att uppskattas.

Få unika erbjudanden & rabatter inför din mors födelsedag!

* indicates required
/( mm / dd )

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten i något av våra e-postmeddelanden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Intuit Mailchimp

15 tips på 70 års present till mamma

Vi har samlat våra bästa tips på present till mamma när hon fyller 70 år. Förhoppningsvis kommer något av våra 15 förslag att passa din mamma bra eller åtminstone ge dig idéer om vad du skulle kunna köpa. I slutet av artikeln hittar du även tips på andra presenter du kan ge mamma 70 år.

Presenteras i samarbete med PriceRunner

1. Smycke

En kvinna blir aldrig för gammal för att bära fina smycken. Så ett fint halsband eller armband kan vara en perfekt present för mamma 70 år. Välj ett material hon gillar och brukar bära så att hon verkligen kommer att trivas med smycket.

*Annons*

2. Ljusstake

En fin ljusstake eller ljuslykta är både trevlig och mysig att ha i hemmet. Under årets mörkare dagar tycker de flesta om att tända ljus och då kommer mamma troligen bli glad av att kunna ta fram en ljusstake som påminner henne om dig.

3. Parfym

Lukta gott är något vi alla vill göra genom hela livet, så varför inte passa på att fylla upp mamma parfymförråd? Köp den parfymen du vet att hon brukar använda eller passa på att överraska henne med en ny exklusiv doft som hon skulle gilla.

4. Fåtölj

Även om 70 år inte är någon ålder egentligen börja vissa ändå känna av att det blir svårare att resa på dig och liknande. Överraska mamma med en skön fåtölj som han sitta i och titta på TV som omväxling till soffan i vardagsrummet.

*Annons*

5. Kläder

Kläder är något vi alla behöver och därför kan en ny uppsättning av just kläder vara en bra 70-års present till mamma. Troligen har du redan koll på vilken stil hon gillar och förhoppningsvis även vilken storlek hon brukar använda.

6. Morgonrock

Som 70-åring förtjänar man ha lugna och sköna morgnar. Och hur härligt är det inte att starta dagen genom att svepa in sig i en riktigt skön morgonrock av bra kvalitet? Det här är en present din mamma garanterat kommer att uppskatta.

7. Surfplatta

Idag är inte teknik något som ungdomar har ensamrätt på, utan de flesta använder sig av telefon eller surfplatta. Kanske är det dags för mamma att få sin surfplatta uppgraderad till en nyare modell som hon kan titta sina favoritprogram på?

*Annons*

8. Hammock

Bor din mamma i hus eller har hon ett fritidshus? Då kan en härlig hammock bli en uppskattad present. I den kan hon ligga och ta det lugnt under varma sommardagar efter att hon har påtat i blomrabatten.

9. SPA-produkter

Om du inte har möjlighet att ta med din mamma på ett riktigt SPA kan du istället ge henne lite lyxiga produkter så att hon kan ha SPA hemma. Köp en fin korg eller ett fotbad som du fyller med alla möjliga olika SPA-produkter.

10. Airfryer

Tycker din mamma om att laga mat? Då kan en airfryer vara en riktigt bra 70 års present till mamma. I den kan hon snabbt laga hälsosammare mat som dessutom blir riktigt god och väl tillagad. Vem uppskattar inte en sådan present?

11. Solglasögon

Det är viktigt att skydda ögonen mot solen och det görs allra bäst med ett par solglasögon av bra kvalitet. Skäm bort mamma 70 år med ett par riktigt snygga bågar från någon exklusiv designer, det är hon väl värd?

12. Luftrenare

Det är inte alls ovanligt att bli känsligare mot damm och dålig luftkvalitet när man blir äldre. Med en luftrenare får din mamma bra kvalitet på luften hemifrån och du hjälper henne att hålla sig frisk och kry så länge som möjligt.

13. Skål

En riktigt fin skål är något de flesta uppskattar. Satsa på något lite finare så som Rörstrand eller Arabia. Har du tur blir du bjuden på middag med en smaskig sallad i skålen någon gång längre fram.

14. Handväska

De allra flesta kvinnor använder handväska i princip dagligen. Så varför inte investera i en ny handväska till mamma när hon fyller 70 år? Kanske vill du till och med lyxa till det med en lite dyrare väska från någon känd designer?

15. Armbandsur

Brukar din mamma bära armbandsur? Då kanske en ny snygg klocka kan vara en present hon kommer att uppskatta när hon fyller 70 år. En klocka är för många fortfarande en accessoar och välj därför en som passar bra med hennes stil.

Present till 70 årig kvinna

Ibland kan det kännas som att ju äldre en person bli desto svårare är det att köpa presenter. Att hitta en 70 års present till din mamma som faktiskt känns bra kan vara riktigt utmanande. Delvis handlar det om att i den här åldern har man ofta redan mycket saker och det kan därför kännas onödigt att köpa ännu fler saker. Om du ändå vill köpa just en sak till din mamma är att satsa på något som känns lyxigt. Glöm allt vad praktiskt heter och köp något som man troligtvis inte skulle unna sig själv. Så som ett riktigt snyggt smycke, en designerväska eller liknande. När man fyller 70 år förtjänar man definitivt lite lyx!

Upplevelse i 70 års present till mamma

Om du inte vill ge bort en pryl, som du är osäker på om mamma verkligen kommer att använda kan du alltid ge bort en upplevelse. Det finns gott om upplevelser som passar alla åldrar och att uppleva livet är något man aldrig blir för gammal för. Men visst, även om det finns riktigt krut-tanter kanske inte ett fallskärmshopp är den perfekta upplevelsen till mamma när hon fyller 70. Utan något lite lugnare kommer troligtvis att bli mer uppskattat.

Tips på upplevelsepresenter till 70 årig kvinna:

  • Biljetter till teater/musikal/opera
  • Afternoon tea på något lyxigt ställe
  • Finlandskryssning med boende i en svit
  • Konstvandring
  • Besök på ett SPA med dig eller sina vänninor

Det finns gott om upplevelser att välja på och till sist och syvende handlar det egentligen om vad din mamma är intresserad av.

Ge mamma ett firande i 70 års present

En riktigt fin present kan också vara att du ger ditt mamma ett stort firande. En present behöver inte alltid handla om att du ska ge bort någonting. Utan en bra present kan även vara att du och familjen tar med mamma ut på någon restaurang ni tycker om och äter en trevlig middag tillsammans. Eller så kan du arrangera en fest för henne när hon fyller år, om det är något hon skulle uppskatta. Självklart kan du komplettera en sådan gest med en liten present också om du tycker det känns tråkigt att inte gå bort något.

De allra flesta mammor blir glada av att du faktiskt visar dem uppskattning. Vad du köper i present till din mamma brukar inte ha så stor betydelse för henne. Om du inte kan komma på något du verkligen tror att hon skulle bli glad av, är det troligtvis bättre att lägga pengarna på något ni kan göra tillsammans. Att ge henne av din tid är också en riktigt fin present. Men kom ihåg att det ena behöver aldrig utesluta det andra.

Fira mamma 70 år på distans

Har du oturen att inte bo nära din mamma och inte kunna närvara vid hennes födelsedag finns det ändå mycket du kan göra för att visa din uppskattning. Du kan självklart köpa en present och skicka till henne. Idag är det smidigt att beställa från en onlinebutik direkt hem till någon annan trots att du betalar för saken. Men det viktigaste är att du faktiskt hör av dig till mamma och gratulerar henne. Visa att du inte har glömt bort hennes stora dag trots att du inte kan vara där. En fin gest kan även vara att skicka en fin blomma med ett kort via ett blombud.