50 års present till mamma

Att fylla 50 år är en stor sak och de allra flesta firar denna dagen ordentligt. 50 är som bekant halvvägs till 100, även om du kanske inte behöver meddela din mamma om just detta så är det en milstolpe minst sagt värd att fira.

Man vill såklart hitta en riktigt bra 50 års present till mamma när dagen är inne för att visa sin kärlek och uppskattning – Men att hitta en present som verkligen gör sig värdig till en sån här stor dag kan vara svårt, näst intill omöjligt. På denna sida kan du därför få tips och inspiration på populära 50 års presenter till din mamma.

Rea hos Cervera.se

15 tips på 50 års present till mamma

Nedan ger dig 15 tips på bra födelsedagspresenter till mamma som fyller 50 år. Många av våra tips går att göra till personliga presenter till din mamma genom att exempelvis gravera in hennes namn eller datum på. I slutet av artikeln tipsar vi även om presenter som inte nödvändigtvis behöver vara fysiska saker.

Presenteras i samarbete med PriceRunner

1. Uppläggningsfat

Ett riktigt fint serveringsfat kommer troligen att göra din mamma riktigt glad. Att kunna duka upp fika och mat på ett snyggt uppläggningsfat kan kännas som en riktig lyx. Satsa på bra kvalitet som håller resten av mammas liv och som hon kan servera fika på varje kommande kalas.

*Annons*

2. Smycken

De allra flesta gillar smycken och här har du även möjligheten att ge bort en riktigt personlig present. Varför inte ett fint halsband ingraverad med något fint eller initialerna från alla syskonen i familjen? Ett lyxigt smycke av lite dyrare modell kommer göra mamma glad.

3. Skål

Även en eller en hel serie fina skålar av något lite mer exklusive märke kommer mamma uppskatta. Kanske finns det till och med någon serie hon samlar på? Det finns många fina glasskålar av nordiska märken så som Iittala exempelvis som är riktigt fina.

4. Parfym

Alla gillar vi att lukta gott, troligen även din mamma. Överraska henne med en helt ny parfym du tror att hon skulle uppskatta eller fyll på förrådet med hennes älsklingsparfym som hon redan använder. Komplettera gärna med någon hudvårdsprodukt från samma serier om det finns.

*Annons*

5. Handväska

Det är nog ingen hemlighet att de flesta kvinnor använder en handväska. Har din mamma gått runt med samma slitna handväska i flera år är det kanske dags nu för henne att få en ny riktigt snygg. Har du råd kan du alltid satsa på en designer väska, men det finns även många snygga till lägre pris.

6. Vinglas

Om din mamma tycker om vin kan en uppsättning riktigt fina vinglas vara en bra 50 års present till henne. Vill du köpa något mer personligt kan du välja billigare glas där du eller någon målar eller skriver någon fin text på dedikerad till din mamma. Något hon garanterat kommer gillar.

7. Smart watch

Om din mamma är intresserad av modern teknik kommer hon troligtvis att uppskatta en smart watch. I den kan hon få notiser från sin mobilen, men även följa dagens aktivitet och mycket mer. Idag finns det många snygga smart watch som i princip liknar en riktig klocka till utseendet.

*Annons*

8. Morgonrock

När man fyller 50 har man förvisso många år av arbete kvar. Men tänk att få kliva upp på morgonen och svepa in sig i en riktigt härlig morgonrock och starta dagen. Det är väl något du vill unna din mamma? Och något hon med största sannolikhet kommer att bli glad av. Se till att den har bra kvalitet.

9. Hammock

Om din mamma har en trädgård kan du en hammock vara en riktigt uppskattad present. Där kan hon koppla av och ha många lata sommardagar, för det är väl din mamma värd? Många mammor tar stort ansvar över familjelivet och att ge henne möjligheten till avkoppling är riktigt fint.

10. Elcykel

Brukar din mamma cykla till jobbet? Då kan du underlätta för henne genom att överraska med en elcykel i 50 års present. Elcyklar är ett riktigt bra transportmedel som kommer underlätta cykelpendligen för din mamma. Kan såklart även användas på fritiden för att åka på utflykter.

*Annons*

11. SPA-produkter

Om du inte kan ta med din mamma på ett riktigt SPA kan du istället ge henne möjligheten att ha ett eget litet hemmaspa. Fyll en korg med lyxiga produkter, allt ifrån badbomber till exklusivare hudkrämer. Din mamma är värd all lyx hon kan få, eller hur? Addera gärna ett lyxigt vin och en god choklad.

12. Trådlös högtalare

Idag finns det många trådlösa högtalare som är små och enkla att använda men som levererar riktigt bra ljud. Med en bluetooth högtalare din mamma kan koppla till mobilen kan hon få lyssna på musik när hon ligger i badkaret, städar, lagar mat eller bara sitter i soffan och njuter.

13. Ljusstakar

Om din mamma är intresserad av heminredning kan en fin ljusstake eller ljuslykta bli en riktigt uppskattad present. Att göra hemmet fint är något många kvinnor tycker om och att tända ljus kan göra vilken tråkig höstkväll som helst mycket mysigare. Välj något som passar med hennes befintliga inredning.

14. Robotdammsugare

Tyvärr är det fortfarande många kvinnor som drar den största lasten när det kommer till hushållssysslor. Underlätta städningen för din mamma med en robotdammsugare. Hon slipper dra fram dammsugare för att hålla rent och istället sköts det i princip helt automatiskt, lyxigt och effektivt.

15. Ipad

Med en iPad kan din mamma både surfa och streama hennes favoritserier eller filmer. Kombinera gärna med en chrome cast eller liknande så att hon kan streama till TVn och få större bild. Oroa dig inte för att det ska kännas för avancerat, teknik i dag är ofta mycket användarvänligt.

Hitta bra present till mamma 50 år

Att hitta en bra present till din mamma på hennes 50 års dag kan vara riktigt svårt. Du vill förstås att det ska vara något som mamma kommer uppskatta och som känns genomtänkt och helst lite personligt. Samtidigt förstår vi att många har en begränsad budget på vad de faktiskt kan köpa och ge bort i present. Men kom ihåg att en bra och genomtänkt present inte behöver vara dyr. Ni kan också gå ihop flera stycken, om ni exempelvis är flera syskon och köpa något lite dyrare och mer exklusivt till mamma när hon fyller 50 år.

För att det ska bli en så bra present som möjligt är det bäst om du börjar fundera på det i god tid. Då har du tid att vara nyfiken och faktiskt undersöka vad din mamma önskar sig och vad hon skulle uppskatta. Kanske har hon nämnt något för hennes partner eller väninnor? Eller är det något hon ofta pratar om att hon skulle vilja ha eller liknande?

Upplevelse till mamma i 50 års present

Många vill hellre spendera pengar på att ge bort en riktigt fin upplevelse än på en sak, alternativt att komplettera något du har köpt med en rolig upplevelse. Det kan vara något som du och din mamma, eller hela familjen kan göra tillsammans, eller en upplevelse som endast är för henne. Även här gäller det såklart att ha koll på vad din mamma tycker om och vilken typ av upplevelse hon skulle uppskatta. En riktigt äventyrlig mamma kanske skulle uppskatta ett fallskärmshopp, medan många mammor kanske mer skulle bli glada över biljetter till en populär musikalshow.

Förslag på upplevelse i 50 års present till en kvinna:

Black Week hos upplevelse.com – 30% på allt!

Gå till upplevelser.com

Fira mamma när hon fyller 50 år

Självklart kan det kännas viktigt att ge bort en present, oavsett om det är en fysisk sak eller en upplevelse som mamma kommer att uppskatta. Men många gånger är det faktiskt själva firandet som de flesta kommer ihåg alla mest från sin 50 års dag och även är det som uppskattas allra mest. Att få vara tillsammans med de man tycker om allra mest är det viktigaste, och något de alla flesta mammor värderar högt.

Det är inte alla som vill fira sin 50 års dag med en riktigt stor fest, medan andra vill ställa till ett kalas utan dess like. Här behöver du försöka luska i vad din mamma skulle uppskatta allra mest. Om hon själv organiserar en fest kan du fråga henne om hur du kan hjälpa till på bästa sätt. Om hon inte har planerat en fest men du har indikationer på att hon gärna skulle vilja fira kan en överraskningsfest bli en riktigt bra 50 års present.

Är din mamma någon som kanske inte uppskattar stora fester kan en mysig middag ute på restaurang tillsammans med hela familjen också bli ett bra firande. Självklart bjuder ni mamma på middagen och låter henne beställa precis vad hon vill, kanske en lyxig flaska bubbel till och med? Troligtvis är du en av dem som känner din mamma bäst och vet vad hon faktiskt skulle uppskatta!

Tyvärr är det också så att man ibland bor väldigt långt ifrån sin mamma och inte har möjlighet att komma dit och fira henne personligen. Glöm inte då att ändå visa din uppskattning, exempelvis genom ett telefonsamtal och kanske genom att skicka ett blombud.